Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn. Zo wordt er bij de inrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen, duurzame mobiliteit en een duurzame omgang met water.

Strategische ligging

De bedrijven op het park van 350 hectare groot, zijn strategisch en centraal gelegen met een rechtstreekse logistieke verbinding (de OLV) met het luchthavenplatform van Schiphol. Binnen 5 autominuten ben je op Schiphol. Daarnaast ligt het gebied bij NS-station Hoofddorp en de A4, A5 en N201 en in nabijheid van de Zuidas en de haven van Amsterdam.

Voor wie

Schiphol Trade Park is opgedeeld in meerdere zones: de Logistics Zone voor logistieke dienstverleners, Green Datacenter Campus voor datacenters, co-locations en (toe)leveranciers, een Energy Hub voor zakelijk verkeer en de A4 Sky Zone voor alle bedrijven die vanaf de A4 zichtbaar willen zijn.

De perfecte locatie: van opslag en distributie tot en met hoogwaardige productie, handel, kennisontwikkeling en marketing & sales. Met name bedrijven uit sectoren als logistiek, high tech, fashion, life sciences en food & flowers voelen zich hier thuis.

Wat doen wij?

Schiphol Trade Park Services is opgericht door de ondernemers waarbij Parkmanagement hen ondersteunt in het adviestraject voor het opzetten van o.a. collectieve beveiliging, Keurmerk Veilig Ondernemen en uniforme bewegwijzering. Inmiddels wordt het park al op regelmatige basis geschouwd door onze parkmanager, die ook de aannemers die op het terrein bij bedrijven in aanbouw werkzaam zijn, aanstuurt en begeleidt. Tevens zorgt de parkmanager ervoor dat het park er netjes bij ligt, schoon is en veilig voor de medewerkers en bezoekers.

Organiseren en adviseren

Communicatie is zeer belangrijk. Naast het houden van Algemene Ledenvergaderingen wordt belangrijk nieuws gedeeld via de website en wordt het bestuur geïnformeerd en geadviseerd waar nodig.

PROJECT

BEDRIJVENTERREIN SCHIPHOL TRADE PARK

2019 - heden 
350 hectare
8 bedrijven  (nog in ontwikkeling

Opdrachtgever: Schiphol Trade Park Services BV  
Bijzonderheden: Gebiedsontwikkeling, BREEAM**** gecertificeerd | Beginfase KVO-B, Collectief duurzaam vervoer | Operationaliseren van camerabewaking | Bestaat uit 6 onderscheidende vestigingsmilieus | Duurzaam en innovatief | Directe datalink met AMS-IX, Blue Corridor LNG-netwerk

Voor meer informatie zie ook:
schipholtradeparkservices.nl