Bedrijvenpark Ambacht

Het bedrijvenpark

De Ambacht is het oudste bedrijvenpark gelegen in de gemeente Oostzaan, grenzend aan de A8 en aansluitend op de provinciale weg N516. Veel van oorsprong Oostzaanse bedrijven in de logistiek food en handelsindustrie zorgen voor veel werkgelegenheid in Oostzaan. Met de oprichting van Vereniging Bedrijvenpark Ambacht door de gevestigde bedrijven is er in 2018 meer aandacht gekomen voor de uitstraling van het gebied. Dankzij de revitalisering die de afgelopen jaren is uitgevoerd door de bedrijven en gemeente is de Ambacht weer een visitekaartje geworden voor de ondernemers, werknemers en bezoekers van het gebied.

Wat doen wij?

KG Parkmanagement is in 2018 gestart met een adviestraject voor de oprichting van de parkmanagementvereniging. Al sinds de oprichting van de vereniging werken wij samen met de ondernemers, gemeente, politie, handhaving en andere partijen aan een kwaliteitsverbetering van het bedrijvenpark. In 2018 is het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein certificaat behaald en ook zijn wij nauw betrokken geweest bij de laatste fase van de revitalisering van het park. Onze parkmanagers bieden ondersteuning aan het bestuur van Vereniging Bedrijvenpark Ambacht bij vergaderingen en zij fungeren als aanspreekpunt voor ondernemers op het park. Maandelijks wordt het terrein geschouwd. Dat betekent dat zaken die betrekking hebben op beheer en onderhoud door ons worden gemonitord en afwijkingen worden gemeld bij de gemeente of de bedrijven.

Vereniging Bedrijvenpark Ambacht heeft de ambitie een bedrijvenpark te zijn waar alles goed geregeld is en waar ondernemers veilig en met plezier kunnen ondernemen.

Communicatie

Op regelmatige basis worden de leden geïnformeerd over actuele zaken middels een prettig leesbare digitale nieuwsbrief. Naast de presentaties tijdens de Algemene Ledenvergaderingen bezoeken wij ook bedrijven en sturen wij enquêtes uit om meer te weten te komen over de wensen van de bedrijven.

PROJECT

BEDRIJVENTERREIN DE AMBACHT

2018 – heden
12 hectare
Circa 25 bedrijven 

Opdrachtgever: Vereniging Bedrijvenpark Ambacht
Bijzonderheden: Gerevitaliseerd terrein | Alle bedrijven vrijwillig verenigd | Industrie, logistiek food en handel | 24 uur beweging door aanwezigheid van o.a. ANWB en Traffic Service Nederland | Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B) | Integraal overleg met Gemeente Oostzaan en Contactgroep Bedrijven Oostzaan